V mesecu aprilu so se učenci in zaposleni na podružnični šoli v Ribnem razveselili nove pridobitve, talne poslikave na asfaltu pred  šolo. Omogočila  jo je gospa Nataša Albreht, ki je velikodušno pomagala in donirala omenjeno poslikavo. Življenje in delo na podružnični šoli sta rezultat sodelovanja in sožitja vseh tako ali drugače povezanih s krajem. V procesu doseganja zastavljenih ciljev je pomembno, da šola živi s krajem in krajani s šolo ter da delujejo  z roko v roki.

Nataša Albreht, bivša učenka šole v Ribnem, je s svojim darilom omogočila otrokom več gibanja, igre, socialnih stikov in veselja ob preizkušanju svojih zmožnosti. Telovadnica v ribenski šoli je majhna, zato se ure športa včasih izvajajo v dvorani Zadružnega doma, kar pa vzame veliko časa za pot. Vendar učiteljice poskrbijo, da se učenci, kadar je le mogoče glede na vremenske razmere, lahko gibajo na svežem zraku.

Včeraj je bil za učence in zaposlene na šoli v Ribnem poseben dan.  Zahvalili so se gospe Nataši in podjetju Artika ter pripravili kratek program, v katerem ni manjkalo pesmi, plesa in dobre volje. Presenečenje pa je bil obisk bivšega smučarskega skakalca Ceneta Prevca, ki se je preizkusil v eni izmed nalog talnih poslikav – skoku v daljino. K  temu je  povabil tudi blejskega župana, Tonija Mežana.

Ta nepozaben dogodek so učenci zaključili s še enim v nizu presenečenj, blejsko kremšnito, za katero je poskrbelo podjetje Conditus, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Gospe Nataši Albreht še enkrat hvala za pripravljenost pomagati. S svojim dejanjem je pokazala, da dobrodelnost ni le beseda, ampak dejanje.

 

foto: Jani Kolman